KUN 1 kasse tilbage!
Vinen kommer i original trækasse med 12 flasker.
Vinen
Pontet-Canet er i årgang 2012 lavet på et blend af 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 4% Cabernet Franc og 1% Petit Verdot. Vinen er biodynamisk produceret og økologisk certificeret.
Pontet-Canet
Pontet-Canet er en af de allermest efterspurgte vine fra Pauillac, og helt klar også en af de bedste. Det kan i nogle årgange være næste umuligt at opdrive Pontet-Canet i ”en-primeur handlen”, da den nærmest rives ud af kældrene hos négocianterne næsten uanset prisniveauet.
Årsagen til vinens popularitet skal først og fremmest søges i dens fantastiske høje kvalitet, der kan tilskrives den helt unikke beliggenhed i selve hjertet af Pauillac lige syd for selveste Château Mouton Rothschild.
Slottet ejes i dag af cognac-familien Tesseron, der købte ejendommen i 1975. På daværende tidspunkt havde de allerede anskaffet Château Lafon-Rochet i Saint-Estéphe.Men det var i slutningen af 1700-tallet, at ejendommen blev skabt. Jean-François de Pontet, der var kongelig Guvernør i Médoc, opkøbte og sammenlagde vinmarkerne fra flere mindre parceller i Pauillac. Nogle år senere opkøbte hans arvinger og efterkommere yderligere vinmarker, bl.a. nogle med navnet Canet, som blev lagt til ejendommen. Og det blev starten på Château Pontet-Canet.
Den nye klassifikation
I 1855 blev Pontet-Canet en del af den nye klassifikation, hvilket bekræftede slottets status som værende blandt de bedste i området allerede på daværende tidspunkt. Denne ekstra opmærksomhed omkring slottets vin fik i 1865 den på daværende tidspunkt store bordeaux-købmand Herman Cruse til at erhverve slottet. Han byggede nye produktionsfaciliteter og moderniserede slottet, ligesom han opbyggede vinens renommé rundt omkring i verden. Pontet-Canet forblev i familiens Cruses eje lige indtil 1975, hvor Guy Tesseron tog over. Familien Tesseron har løftet Château Pontet-Canet til i dag at være en af de bedste vine i hele Médoc-regionen. Både slottet, kælderen og vinmarkerne har fået tilført de nødvendige midler, som der skal til for at lave stor vin. Endvidere har familien indført økologiske og biodynamiske dyrkningsmetoder.