Gunnar Madsen Vinhandel.dk

Her på siden sælger vi alkohol.

Er du fyldt 18 år?

Portvin

<br />PortvinHvad er portvin? Hvor længe har Vinhandel.dk haft portvin til salg?
Portvin er en sød vin, der har sit navn fra byen Porto i Portugal. Portvin er et hedvin lavet på lokale druer fra Douro-dalen i Porto. Et hedvin betyder, at der er tilsat spiritus for at stoppe gæringen. Typisk tilsættes brandy til at denne process, hvilket gør, at man kan bibeholde noget af sukkeret fra druerne. Dette giver en sødlig vin, der samtidig har en højere alkoholprocent end f.eks. almindeligt rødvin. Portvin er typisk en sød, rød hedvin, men kan også fås både som hvid eller rosé i tørre og halvtørre varianter.Vinhandel.dk har haft portvin til salg siden butikken lukkede dørene op for første gang i 1927. Salg af portvin er steget og steget gennem årene og er i dag en fast del af mange danske hjem til f.eks juleaften. Vinhandel.dk har i dag ét af de største sortimenter indenfor portvin i København i dag og har over portvin 70 forskellige portvine på hylderne til ethvert behov - både klassiske røde portvine, hvide og rosé.
 Portvin

Hvad er forskellen på portvin, sherry og andre hedvine?
Der laves hedvine i alle verdenshjørner. Forskellen på portvin, sherry og andre hedvine er, at portvin ved lov skal være fremstillet i Douro-dalen i Porto for at kunne kaldes en portvin. Sherry produceres udelukkende i Spanien og laves på spanske druer. Øvrige hedvine er Madeira, der udelukkende produceres på Madeira-øen i Portugal, og Marsala, der kun produceres i Sicilien i Italien. Disse hedvine har også en produktionsmetode, der viger fra portvinens produktion og er også lavet på lokale druer.Hvor god holdbarhed har en åbnet portvin?
Holdbarheden på en åbnet portvin afhænger af lagringsprocessen og korkproppen. Vintage og LBV portvin har lange korkpropper, hvorimod Tawny og Colheita oftest har såkaldte T-propper. Denne type prop er ikke beregnet til at lagre i lang tid og er nem at sætte i flasken igen, da faglagrede portvine Tawny og Colheita holder sig længere, når de først er åbnet. Derfor kan Tawny og Colheita holde i flere uger til måneder, så længe proppen er sat i og portvinen står på køl.Anderledes er dog med Vintage og LBV portvin, der hurtigt mister friskheden, efter de er åbnet. Derfor bør de drikkes i løbet af få dage og skal stå på køl i den tid.Hvilken billig portvin til under 150,- kr. er en god portvin?
En god og billig portvin til 150,- kan f.eks være en Late Bottled Vintage, en Tawny, en Ruby eller en hvid eller rosé portvin. Hos Vinhandel.dk får du blandt andet Klassen 10-års Tawny for 149 kr. eller Taylor’s Fine Ruby portvin til 149 kr eller Vista Alegre Fine Rosé portvin til 119 kr.Hvilken portvin er særligt god til risalamande som kan købes online eller i København?
Ris à la mande er juledesserten over dem alle og er en fast besøgende i de danske hjem til juleaften. Selve desserten består af mandler og en ret fed fløde. Derudover topper de fleste desserten af med en sød sauce - i de fleste tilfælde en sød kirsebærsauce. Men hvilken portvin er så bedst til ris à la mande?En god portvin til ris à la mande med en sød kirsebærsauce skal være sød. Derfor bør du vælge en ung portvin som f.eks. en ung Vintage Port, Late Bottled Vintage eller en almindelig Ruby-portvin, da den unge frugt i vinen vil harmonere godt til den søde kirsebærsauce.Hvilke(n) portvin kan anbefales, hvis jeg ønsker en sød portvin, som kan købes online eller i København?
Sød portvin bør overvejende være unge portvine. Ruby-portvin er generelt den yngste portvinstype og har en frisk sødme med smag af røde frugter. Late Bottled Vintage (LBV) er ligeledes et godt alternativ. Dette er en Ruby-portvin, der har fadlagret i op til 6 år, inden den kommer på flaske. Late Bottled Vintage er sødere og mere kompleks end en ung ruby portvin. Vintage portvin er årgangsportvin, der kun laves i de bedste høstår af den bedste druekvalitet. Vintage Port er fyldig og sødmefuld med smagsindtryk af solbær, nødder, chokolade, figner og meget mere.Kontakt vinhandel.dk via hjemmesiden, eller besøg vores butik i København, og hør mere ift., hvilke søde portvine som vi vil anbefale dig at købe til din anledning. Vi glæder os til at betjene, og vejlede dig angående sød portvin hos Gunnar Madsen Vinhandel.Hvad er Tawny portvin, og er der nogen tilbud jeg bør holde øje med løbende?
Tawny portvin har lagret på egetræsfade i minimum 3 år, men har ofte en aldersbetegnelse på enten 10-, 20-, 30- eller 40-år, der henviser til gennemsnitsalderen for indholdet i flasken. Tawny portvin er knapt så sød som de mørkere Ruby portvine, men her er det karamelliserede noter af flødekaramel og vanilje, der harmoniserer med noter af tørret appelsin, nødder og figner og flere. Tawny portvins priserne kan variere fra omkring 100 kr. til flere tusind kroner. Prisen afhænger af kvaliteten og årsgangsbetegnelsen på flasken. Dog findes der en masse fantastiske billige Tawny portvine!Hvilken Colheita portvin er et godt tilbud online eller i København?
Et godt tilbud på Colheita portvin kan være fra forskellige årgange, da Colheita portvin ikke udvikler sig videre i flasken og derfor er drikkeklart, når de kommer på flaske. Derfor kan du få både en god Colheita fra en gammel og ung årgang til en billig pris.Vinhandel.dk har Colheita fra Vista Alegre i årgangene 2003 og 2005 til gode priser på henholdsvis 259 kr. og 235 kr. Hvordan er portvin fra år 2017?
Portvin fra 2017 er af nogle anmeldere blevet kaldt den største årgang nogensinde. 2017 var et usædvanligt tørt og varmt år i Portugal. Derfor var man nødt til at høste druerne tidligere end nogensinde før. Det betød et lavt udbytte af portvine fra årgang 2017 og en højere pris på portvinene. Dog kan du hos Vinhandel.dk få en Vista Alegre Vintage 2017 til en yderst overskuelig pris på 419 kr!Hvilken hvid portvin er en god mulighed?
Hvid portvin er lavet på fadlagret på samme måde som en Tawny portvin og kan både med og uden aldersbetegnelse. En god hvid portvin kan være Vista Alegre 10-års hvide portvin til 199 kr. eller Churchill’s White Port til 189 kr. Hvad er Tawny portvin, og kommer der løbende tilbud på Vinhandel.dk ift. Tawny portvin?
Tawny portvine er lavet på røde druer og er typisk en blanding af forskellige årgange, men kan også komme fra kun én bestemt årgang. Dette hedder Colheita.

Tawny portvin skal lagre minimum 3 år på egetræsfade, inden vinen kommer på flaske. Den lange lagring betyder, at vinen iltes hurtigere og er derfor klar til at drikke, så snart den er kommet på flaske, samtidig med at gør iltningen, at Tawny portvin får en brunlig, nøddeagtig farve.Tilbud på portvin kommer løbende på Vinhandel.dk og gør sig gældende for alle portvinstyper. Der vil være være tilbud på Vintage portvin, Tawny portvin, Colheita portvin, samt tilbud portvin på tilbud af alle de andre lækre portvinstyper.

Hvornår kan jeg forvente, at der kommer udsalg på portvin?
Der vil komme udsalg på portvin hos Vinhandel.dk i månederne op til jul. Du kan købe portvin til gode priser på vinhandel.dk eller i butikken hele året. Vinhandel.dk afholder også portvins smagninger to gange om året til vores halvårlige portvinsfestival.