Gunnar Madsen Vinhandel.dk

Her på siden sælger vi alkohol.

Er du fyldt 18 år?

GlenDronach Distillery

 

Højlandsdestilleriet GlenDronach er ét af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linje til de allerførste licenser, der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Stifteren af GlenDronach var nemlig James Allardice, der var protegé af den herremand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev bygget få år efter, i 1825, men der har givetvis været produceret whisky på stedet længe inden den officielle registrering, da den første bygning på destilleriets grund er opført helt tilbage i 1771. Det er ”The Glen House”, som stadigvæk i dag ligger højt på grunden og majestætisk overvåger aktiviteterne på hele destilleriet. Bygningen, som har været hjem for flere af destilleriets managers gennem årene, blev oprindelig kaldt Boynsmill, men det blev omdøbt til ”The Glen House” af James Allardice.

 

Som i mange andre tilfælde havde flere af de tidligere ejere aldrig de store visioner for destilleriet. Malten herfra blev blot anvendt som halvfabrikata til ejernes blendede mærkevarer. I meget små mængder har der dog været tappet maltwhisky, som altid har været velanskreven hos whiskydrikkere, men det var for lille en forretning for ejerne på daværende tidspunkt, og derfor blev det aldrig rigtig prioriteret. Det ændrede sig alt sammen i 2008, da Billy Walker og hans ”The BenRiach Distillery Company” købte destilleriet af Pernod Ricard. Billy Walker overtog ikke kun et fantastisk veltrimmet og - i bedste forstand - gammeldags, traditionelt og smukt produktionsudstyr, men også et lager af gammel maltwhisky, der var helt unikt. I lagerbygningerne på GlenDronach lå der et utal af interessante fade, især sherry butts og sherry puncheons.


GlenDronach Distillery

I dag er GlenDronach bedst kendt blandt rigtige whiskyentusiaster verden over. For mange har den gode single malt whisky næsten opnået kultstatus iblandt dem.