Onikishi blandet japansk maltwhisky produceres i Takacho Town, Taka-gun, Hyogo Prefecture. Japansk vand er kendt for sin blødhed, hvilket gør det til det perfekte vand til at producere glat og delikat whisky.
Næsen er træagtig, fra hvid eg nuanceret af antydninger af honning og myrte blomsterduft berørt af citrus. Ganen har et øjeblikkeligt sus af honning og vanilje og giver derefter plads til en mere robust karamel, der dækker munden og gør vej gennem midten af ganen til en varmere cederrøg. Et forfriskende kick af yuzu-skal kontrasterer åbningssødmen til ende.
Onikishi er produceret i batches og er en smagfuld whisky, der bedst nydes pæn, over is eller som en Highball Cocktail.
Onikishi får sit navn fra de japanske ord "Oni", der betyder Dæmon og "Kishi", der betyder Ridder. Japan er et land kendt for sine teknologiske vidundere, men dets dybt rodfæstede kulturarv, og bag dette ligger århundreders mystik og episke historier. Onikishi er dæmonridderen, der er bundet til denne whisky, som gennemsyrer den med sin styrke og handlekraft, dens mystiske charme og indkapsler landets dybe traditioner i sin nyeste ånd, og fanger den varige essens af Japan.
Smagsnoter
Næse: Læderagtige mørke noter åbner for en lyngagtig karakter og sød maltagtig tilstedeværelse, før subtile trænoter opstår ved slutningen.
Smag: Et rigt udbrud af malt og søde korn giver en cremet mundfornemmelse. Midt i ganen er der en tydelig nøddeagtighed efterfulgt af en let astringerende citrusafslutning.
Finish: Den dvælende finish bringer antydninger af mørk melasse opvejet af subtil citrusskal.