Klassisk tør, stram, mineralsk og ren Riesling. Imponerende sofistikeret samt frisk og spændstig i sit udtryk, der med sin utrolig fine balance viser, hvad Riesling-druen kan præstere. Vinen er elegant og byder på hvide blomster, citrus og modne lyse frugter. Virkelig en rigtig madvin!
Vinen produceres på 100% Riesling fra vinstokkene der har en gennemsnitsalder på mere end 35 år. Vinen skal drikkes indenfor de første 5 år efter høsten, hvor den stadig har friskheden i behold.
Serverings-TIP
Serveringstemperaturen bør være 8 – 10 grader. Server vinen til fisk eller skaldyr. Det er også en hvidvin, der er spændende at sætte til vegetariske retter.
Producenten
Domaine Kientzler, der i dag drives af brødrene Eric og Thierry Kientzler, er blandt den absolutte elite af producenter i Alsace-regionen. I flere sammenhænge er Domaine Kientzler listet blandt TOP-10 producenterne, og flere gange er Domaine Kientzlers vine blevet vurderet som værende blandt regionens bedste.
Domaine Kientzler arbejder med den største respekt for miljøet i vinmarkerne, og er på vej til en omlægning til økologi. Vinmarkerne dækker et areal på 13,8 hektar heraf 4,4 hektar Grand Cru-marker der ligger i vinbyerne Ribeauvillé, Bergheim, Hunawihr og Riquewihr.
Eric og Thierry Kientzler er ”traditionalister”. Der er ikke skruet på sødmeknappen. På Domaine Kientzler er der en udpræget lidenskab for tørre og gastronomiske vine.
Kientzler-familiens historie som vinproducenter
Familien har nu i 5 generationer dyrket vin i og omkring Ribeauvillé. Fra at være en sekundær aktivitet i det nittende århundrede blev vinproduktion familiens vigtigste aktivitet i midten af det tyvende århundrede.
I 1866 købte Dominique Alphonse Kientzler en købmandsforretning i centrum af landsbyen Ribeauvillé. Han ejede også nogle få rækker vinstokke, som han havde arvet fra sin far og bedstefar, der begge var bagere. På daværende tidspunkt havde vinbønderne ofte et andet job for at få økonomien til at hænge sammen.