Denne årgangs champagne, der har lagret i egetræstønder, kombinerer frækhed med tradition og er en hyldest til personer og ekspertisen af 6 generationer af Loriot-familien.
Champagnen markerer historien om Loriot-Pagel Champagne-huset gennem dets fremragende kvalitet. Høsten fra 2006 var rigelig og der blev produceret perfekte druer med en aromatisk pallette og fantastisk lagringspotentiale. 2006 var også et naturlig valg til at eksperimentere med lagring i egetræstønder.
Denne frugtige og intense champagne er en ideel ledsager til gourmetretter som fjerkræ med morel svampe eller ørred serveret på en bund af karamelliseret porre.
Producenten
Det hele startede tilbage i 1852, hvor Champagne Loriot blev etableret af Jules Léopold Loriot. Jules søn. Léopold installerer byens første presse i 1903, som han gør tilgængelig for vinhandlere og store champagnehuse. I 1906 danner han det første plejecenter for vinplanter og er engageret i genplantning af vinmarker efter vinlusen (phylloxera) ødelæggelser, sammen med fire visionære kollegaer. Deres arbejde er en af årsagerne til genfødslen af Champagnes vinmarker.
I 1929 begynder Germain Loriot at lave de første champagner fra huset, og de første flasker bliver solgt i 1931. Hans søn André Loriot overtager efter sin far i 1948 og i 1964 har han bygget en ny kælder, etableret en ny presse og producerer den første champagne under navnet Champagne André Loriot.
I 1980 overtager Joseph Loriot huset og gifter sig med Odile Pagel, datter af en champagneproducent fra Avize. de skaber huset Joseph Loriot-Pagel og sammen moderniserer hele produktionen og køber nye marker.
I 2006 er Jean-Philippe færdig med sin vinuddannelse og starter med at arbejde sammen med sine forældre, inden han overtager produktionen i 2013.
Jean-Philippe opnår HEV certifikation for hele domænet og har fået udbredt Loriot-Pagel til næsten hele verdenen. I 2017 slutter hans søster Alice sig til, og kommer dermed tilbage til rødderne efter en karriere i den financielle verden. De er nu ved at skrive det næste kapitel i husets 180-årige historie.